Решено: започва ремонтът на „Тича“

Министерството на младежта и спорта получи от Областна управа Варна преработения проект за реконструкция на стадион „Тича“ и обяви процедура за избор на изпълнител.

Поръчката e със съкратени срокове за подаване на оферти от страна на желаещите да извършват реконструкцията – 12 дни, заради необходимостта да се осигури провеждането на мачове от Първа професионална група от ПФК „Черно море на стадиона им. Минималният срок за изпълнение е 60 дни.

Така вече стартираха обществените поръчки за реконструкция и за трите стадиона, за които на 15 юни с решение на Министерски съвет на Министерството на младежта и спорта бяха предоставени 3 млн. лв – Градския стадион в Горна Оряховица, Градския стадион в Русе и стадион „Тича“ във Варна.

За да стартират процедурите по избор на изпълнители на реконструкцията беше необходимо в ММС да бъдат подадени проекти от страна на двете общини и Областна управа Варна, които да отговарят на условията на решението на Министерски съвет.

„Ремонтът на стадион „Тича“ ще започне на 1 октомври – заяви за медийна група „Черно море“ изпълнителният директор на ПФК „Черно море“ Марин Маринов. – Това ще се случи, когато бъдат изпълнени всички проекти, които се изискват от ММС“.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!