Близо 70 варненци участваха в отворена среща за Черноморския младежки център

„Изграждането на Черноморския младежки център има за цел да стимулира развитието на социалните иновации, фокусирани в територията на Черноморския регион. Новото пространство ще поддържа сътрудничество с останалите Европейски младежки центрове, сертифицирани от Съвета на Европа със знак за качество. Създаването на устойчива черноморска младежка мрежа ще подпомогне формирането на европейските младежки политики и развитието на региона. Пространството ще предостави възможност за осъществяване на пилотни дейности от младежи за младежи, насочени към социалните иновации.“

Това коментира Мирчо Христов-изпълнителен директор на Сдружение „Варна- Европейска младежка столица“, по време на информационна среща за първото ключовото направление от концепцията за Варна 2017.

На събитието присъстваха близо 70 варненци и гости на града. По-голяма част от тях представиха своята визия и очаквания за дейностите, които ще развива Черноморския младежки център, както и за инициативите, които самите те биха могли да реализират.

В резултат от срещата се сформира инициатива за създаване на работна група, която ще подпомага изграждането на Черноморския младежки център. Към нея вече са присъединени деветима представители на неправителствения сектор и на клъстерни организации. Подробна информация за проекта и онлайн форма за включване в работната група, ще бъдат публикувани на интернет страницата.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!