Варна е мястото, където ще се снима първия български сериал извън София!

Варна е на път да спечели сериозно място на малкия екран, при това не само в България, но и в близки и далечни страни. Първата крачка към това беше направена на съвместно заседание комисиите по финанси и по култура към общинския съвет, на които бяха представени два амбициозни проекта, като в единия от тях се очаква партньор да е гигантът MTV.

Нов български сериал има намерението да напусне пределите на София, която е фон и декор на всички тв поредици у нас до този момент. Проектът с работно заглавие „Семейство за пример“ се разработва от компанията на Нико Тупарев „Олд Скул“ за Нова телевизия. Идеята е това да е семейна драма, в която млад лекар е раздвоен между две любовни връзки – в София и във Варна. Очакванията са този сериал да се превърне в хит и да намери зрители не само у нас, а и в други държави.

Лично Тупарев и екипа му представиха проекта пред общинските съветници, но поради липсата на конкретно писмено финансово предложение, принципно одобрение беше постигнато само от комисията по култура. От дискусията стана ясно, че продуцентите разчитат на община Варна да финансира процеса със сумата от 200 хил. лв. , което е 20% от общия бюджет на бъдещия сериал. „Олд Скул“ разчитат и на тясно сътрудничество с местната власт за да има града правилното „продуктово позициониране“, както и да бъде постигнато автентично „варненско“ усещане във филма.

Бюджетната и културната комисии принципно одобриха и документ да намерение Варна да бъде домакин на музикалното събитие MTV Crashes. Ако той бъде реализиран, на първо място в морския град ще има организиран от MTV концерт на актуална световна звезда или няколко изпълнители. Събитието ще бъде заснето и ще бъде излъчвано от телевизионния гигант в 165 страни като едночасов концерт „На живо от Варна“. Финансовият ангажимент на местната власт към това начинание е 100 хил. лв.

Според Робърт Куърк от фирмата „Екшън медиа“, партньор на MTV при постигнатото принципно съгласие почти няма вариант събитието да пропадне. Той обаче добави, че все пак има преговори и с други градове, както в България, така и в региона. Реализацията на проекта се очаква следващата година. Пак пред 2017-а трябва да започнат и снимките на новия български сериал, който за пръв път ще напусне София.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!