Министерството на спорта получи проекта за реконструкция на стадион „Тича“

Министерството на младежта и спорта получи от Областна управа Варна преработения проект за реконструкция на стадион „Тича“ и обяви процедура за избор на изпълнител. 

Поръчката e със съкратени срокове за подаване на оферти от страна на желаещите да извършват реконструкцията – 12 дни, заради необходимостта да се осигури провеждането на мачове от Първа професионална група от ПФК Черно море (Варна) на стадиона им. Минималният срок за изпълнение е 60 дни, което означава, че „моряците“ ще се върнат в своя дом в края на октомври или началото на ноември.

Така вече стартираха обществените поръчки за реконструкция и за трите стадиона, за които на 15 юни с решение на Министерски съвет на Министерството на младежта и спорта бяха предоставени 3 млн. лв – Градския стадион в Горна Оряховица, Градския стадион в Русе и стадион „Тича“ във Варна.

За да стартират процедурите по избор на изпълнители на реконструкцията беше необходимо в ММС да бъдат подадени проекти от страна на двете общини и Областна управа Варна, които да отговарят на условията на решението на Министерски съвет. Очакванията на ММС бяха, че коригираните проекти ще бъдат подадени в най-кратки срокове, но поради спецификата на различните съоръжения проектите за Русе и Варна бяха забавени от страна на собствениците на стадионите.

Така поръчката за реконструкция на стадиона в Горна Оряховица беше обявена първа на 14 юли 2016 г., а тази за Русе стартира на 4 август 2016 г.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!