Варненец показа касов бон от бензиностанция „Бенита“: Напълниха ми 42 литра в газовата бутилка, а тя събира само 36! Как е възможно?!

Варненецът Венцислав Георгиев изпрати снимка на касов бон, на който ясно се вижда, че е платил сумата от 30,60 лв. за 42, 5 л. газ, при положение, че газовата му бутилка събира 36л. Случката се е разиграла тази сутрин в бензиностанция „Бенита“, намираща се на бул. „Сливница“ 181. Ето какво разказа той за случая:

„Бутилката събира 40 литра, но никога не се пълни до горе, заради поплавъка. Когато е празна, събира 35 или 36 литра на различните бензиностанции. Днес дори не беше празна, но на бензиностанция „Бенита“, успяха да ми заредят 42,5 литра, както се вижда и на касовия бон, пак казвам, в 40 литрова бутилка! Ако беше празна, нищо чудно, да ми бяха дали и 10 литра разлика“

На място там не са му дали обяснение, персоналът на касата „вдигал рамене“, а момчето на колонките казало, че то само зарежда.

Потърпевшият смята да подаде жалба в Комисия за защита на потребителите.

„Петел“ е готов да предостави право на отговор и на „Бенита“.

По принцип бензиностанциите на „Бенита“ се смятат за едни от най-коректните във Варна. Фирмата наложи марката горива „Ромпетрол“, като започна да ги предлага на всички свои обекти. В края на 2015 г., като следствие на конюнктурни промени на пазара, Бенита ЕООД и Ромпетрол България АД, прекратиха по взаимно съгласие франчайзинговия си договор, пише на фирмения сайт.

Източник: Петел

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!