Нели Петрова поздрави жителите и гостите на Невша за празника на селото

Народният представител от ГЕРБ Нели Петрова беше гост на празника на с. Невша, община Ветрино. „Вие пазите силата на българските народни традиции и фолклор, предавате ги на младите хора, които учите на любов и уважение към културата на страната ни. Вярвам, че това е пътят за успешно съхраняване на българщината през поколенията”, заяви варненският депутат в обръщението си към жителите и гостите на селото. Тя изрази увереност, че издадената наскоро книга за Невша ще допринесе за популяризиране на богатото културно-историческо наследство и природните дадености на този красив край.
Нели Петрова е сред спомоществователите, с чиято финансова подкрепа наскоро бе издадена книгата. Автор на изследването, което вече се радва на интерес, е Георги Станчев – общественик, любител краевед, чийто жизнен път е свързан с Невша.
По традиция празникът на селото се провежда под наслов „Невша пее и танцува” и се организира със съдействието на Народно читалище „Нива – 1901”. Тържеството откриха кметът на община Ветрино Димитър Димитров и кметът на с. Невша Зоя Атанасова. Те отправиха пожелания за здраве и благоденствие към всички жители и гости на селото, както и към участниците в богатата празнична програма, сред които и самодейни колективи от Ветрино и Провадия.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!