60 деца от ЦДГ 13 „Мир“ влизат в нова сграда през януари 2017-та

През януари трябва да е готова новата модерна сграда на ЦДГ 13 „Мир“ в близост до Морската градина и Спортна зала във Варна. Старата къща беше премахната и на нейно място ще изникне съвременна двуетажна сграда, на която беше направена първа копка днес, предаде репортер на Varna24.bg.

Инвестицията е на стойност над 1 млн. лв. с ДДС , обяви днес кметът на Варна Иван Портних.
„Капацитетът ще се разшири двойно след реконструкцията и разширението от 30 на 60 деца. Ще бъде изграден допълнително физкултурен салон и хранителен блок. Целта да оползотворим това място е желанието в централната градска част да има повече места за най-малките варненчета.
Продължаваме с приема в детските градини. В момента има 170 незаети места, но това не ни спира. Целта е да направим така, че местата да са възможно най-близко до децата и родителите. В тази връзка за следващия бюджет вече разработваме възможности за модернизация и разширение на централните детски градини“, коментира кметът Иван Портних.
„Работя тук от 1979 г. Досега борбата ми е била да предоставям нормални условия за пребиваване и отглеждане на децата. Щастлива съм, че в навечерието на 40-тата годишнина на детската градина ще посрещнем малчуганите в нова сграда, за която безкрайно съм благодарна. В момента работим с пет групи, общо 115 деца, които са настанени в маломерни помещения. Ние сме уникална градина с една основна сграда и още четири филиала в блоковете. В новата сграда ще приемем две групи от общо 60 деца. Ще има културен и музикален салон, методически кабинет, нова площадка, рампа за инвалидни колички, хубава площадка за игра. След построяването на новата сграда общо 215 деца ще бъдат настанени в детското заведение“, обясни Елена Стафенава-директор на Детска градина 13 „Мир“.

Кметът каза още, че се търси алтернатива за градините под наем в централната градска част. Търсят се потенциални парцели, където да бъдат изградени общински бази, за да не плаща хазната наем. Той уточни, че вече най-неизгодните сделки от този тип са отсяти, но на първо място се поставя удобството за хората.
СПОДЕЛИ НОВИНАТА!