Лиляна Павлова си прави селфи с варненци за спомен, областният тропна хорце

С Тържествена архиерейска света литургия в старинния храм „Успение на Пресвета Богородица“ стартира днес празникът на Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Малко по-късно литийно шествие начело с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, областния управител на Варна Стоян Пасев и кмета на града Иван Портних тръгна от църквата до Катедралния храм „Свето Успение Богородично“. За празника на морския град днес във Варна е и омбудсманът на републиката Мая Манолова.

На площада се състоя ритуал по тържественото вдигане на знамената. След приключването на официалната част много варненци се снимаха с министър Павлова и кмета на града за спомен.

Слез тържествената церемония на площад „Св. Св. Кирил и Методий“ се завъртя празнично градско хоро, на което освен много варненци се хвана и областния управителСтоян Пасев.

По-късно днес програмата за празника на морския град ще продължи с Детското еко- шоу „Забавни игри“ – на входа на Морската градина в 18 часа;

В 19:00 ч. е начало на Европейското младежко първенство по хандбал – в ДКС;

В същия час започва и концерт за децата с водещ Богдан Томов на сцена „Раковина“ и концерт на представителния духов оркестър на Военноморските сили по ларгото до х-л „Черно море“

В 20:00 ч.е тържествената церемония по връчване от кмета на почетните звания на заслужили варненци. Концерт на оркестър „Анима“, „uBGrade“, със специалното участие на Поли Генова;

В 20:30 ч. Започва симфоничен концерт край пеещия фонтан на пл. „Независимост“ с участието на представители на Държавна опера – Варна. Диригент – Мартин Пантелеев, солисти -Даниела Димова, Валерий Георгиев, Свилен Николов;

В 21:00 ч. Стартира светлинен визуален проект „Тайната градина“ . Място – алпинеум в Морската градина;

В същия час започва и празничен концерт в свободната зона на пристанището. На сцената ще излязат Славин Славчев, Група PIF, Деси Добрева, Поли Генова и група LaTiDa, Мария Илиева, Криско, 100 кила. Предвидено е и лазарно шоу. Водещ на програмата ще е Део.

Традиционните празнични илюминации са с начален час 23:45 ч.

Фирма Градски транспорт ще осигури безплатни автобуси с по-късен час в различни направления на града, за да могат варненци да се насладят на празника. Ето линиите и точните часове:

Автобусна линия 14, от Владиславово в 23:00 ч., от Почивка в 00:30 ч.;

Автобусна линия 17, от жп гара в 00:30 ч., от Галата в 01:10 ч.;

Автобусна линия 20, от Владиславово в 23:15, от жп гара в 00:30 и 01:00 ч.;

Автобусна линия 31, от жп гара в 01:00 часа;

Автобусна линия 148, от Владиславово в 23:30 ч., от Почивка в 00:15 и 00:45 ч..

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!