Начало » Общност » 14-годишен хванат с трева

14-годишен хванат с трева

снимка: Будна Варна

На кръстовището на улиците „Самарско знаме“ и „Свобода“ е извършена полицейска проверка на лице на 27 г., който доброволно предава пликче със суха тревиста маса.

Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Варна за BudnaVarna.bg.

Лицето е задържано за срок до 24 ч., направената експертна справка установява, че тревистата маса е марихуана с тегло под 1 гр., по случая е образувана преписка, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

В жк „Младост“, до търговски комплекс до бл. 124, е извършена полицейска проверка на непълнолетен, 14-годишен младеж от Варна, който доброволно предава пликче със суха тревиста маса.

Непълнолетното лице е задържано за срок до 24 ч., направената експертна справка установява, че се касае за наркотици – марихуана с тегло под 1 гр., образувана е преписка, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

В Затвора във Варна, при извършване на проверка на лишено от свобода лице на 40 г., същия изхвърля на земята 3 пакетчета, сгънати по специфичен начин, които са иззети.

Направената експертна справка установява, че пакетчетата съдържат наркотици – марихуана с тегло под 1 гр., амфетамин с тегло 0,22 гр. и хероин с тегло 2,17 гр.

Материалите по случая са докладвани на прокурор при ВРП, образувано е ДП.

 
banner
banner
Budnavarna