Фениксите превзеха Кнежа и Созопол

Преди броени дни актьорите от Театрална формация „Феникс” се завърнаха от гр. Созопол, където успешно представиха постановката „Любов” по разкази на Елин Пелин на Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите”. Там те не само развълнуваха до сълзи своята публика и спечелиха нови приятели, но и отново грабнаха наградата на журито за най-добър драматичен спектакъл и специалната награда на институт „Конфуций” към Великотърновския университет за арт терапевтичния ефект, който формацията постига при интеграцията на хора в неравностойно положение.

Седмица преди фестивала в Созопол фениксите се завърнаха от гр. Кнежа, където участваха в Международния северен фестивал на аматьорските театри.  В продължение на една седмица актьорите от „Феникс” имаха възможноста както да усъвършенстват актьорските си заложби, така и да се потопят в магията и на други изкуства в работилничките, които съпътстваха фестивала.

Отново със спектакъла „Любов” чиито режисьор е актьорът Свилен Стоянов, фениксчетата спечелиха сърцата както на публиката, така и на журито на фестивала и си тръгнаха не само със статуетка и грамота, но и със плакет – специалната награда на фондация „Артист”.

Участитето на младежите и девойките от „Феникс” в тези два фестивала в които те бяха единствената формация в която има хора в неравностойно положение, беше едно вълнуващо изживяване за тях. Защото успяха да излязат от изолацията в която се намират, да намерят нови приятели и да докажат, че за изкуството няма граници. След заслужена кратка пауза фениксчетата ще започнат работа по нова постановка. Каква е тя никой не знае. А на нас ни остава само да им пожелаем прекрасно лято и до нови все по-вълнуващи срещи!

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!