Кметът Иван Портних се срещна с посланика на Аржентина

Кметът на Варна Иван Портних се срещна вчера с посланика на Република Аржентина в България – Н. Пр. Алберто Труеба. На срещата присъства и зам.-кметът Пейчо Пейчев. Дипломатът е във Варна по повод Международния балетен конкурс.

По време на разговорите кметът и посланикът обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на икономиката и културата, съобщиха от Общината. Алберто Труеба пое ангажимент да проучи възможностите за побратимяване между морската столица и аржентинския град Мар дел Плата. Посланикът уточни, че това е активен туристически център, който се намира на около 400 км от столицата Буенос Айрес, с население около 400 000 души, който в разгара на сезона достига 1,5 млн. души. Кметът Иван Портних сподели, че при проявена инициатива могат да бъдат търсени различни възможности за сътрудничество и споделяне на добри практики между двата града.

Дипломатът бе запознат с проектите, които се реализират на територията на Община Варна, с инвестиционната програма и възможностите за развитие на бизнес и туризъм. Кметът благодари за активното участие на представителите на Аржентина в Международния балетен конкурс и изрази увереност, че културните контакти и инициативи ще се разширяват.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!