Богата програма на пристанището във Варна през почивните дни

До 18:00 ч. днес жителите и гостите на град Варна могат да посетят италианския военен учебно-ветроходен кораб „Палинуро“, който е на посещение в града. 

В събота от 10:00 ч. до 15:00 ч. отворени за посещение в района на Морска гара – Варна ще бъдат кораби от състава на Военноморските сили. 

За нормалното провеждане на събитията, достъпът до паркинга в зоната на Морска гара – Варна ще бъде напълно ограничен за моторни превозни средства от 06:00 ч. в неделя.

В неделя от 09:00 ч. в зоната на Морска гара – Варна ще започне ритуал по тържественото вдигане на флаговете на корабите от ВМС, последван от военен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”.  Гражданите и гостите на Варна ще имат възможност да разгледат кораби от състава на Военноморските сили от 12:00 ч. до 15:00 ч.

 

В понеделник от 21:00 ч. в зоната на Морска гара – Варна започва концертът за Деня на Варна. На сцената ще излязат Славин Славчев, Група PIF, Деси Добрева, Поли Генова и група LaTiDa, Мария Илиева, Криско, 100 кила. Предвидено е и лазарно шоу. Водещ на програмата ще е Део. Традиционните празнични илюминации са с начален час 23:45 ч.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!