Начало » Здраве » Как да прочистите камъни в бъбреците по естествен начин, само с четири съставки

Как да прочистите камъни в бъбреците по естествен начин, само с четири съставки

Камъните в бъбреците са твърд, кристален минерален материал, който се образува в бъбреците или уринарния тракт. Бъбречните камъни са сравнително необичайни – срещат се само на един на всеки 20 души по целия свят.

Бъбречните камъни се образуват, когато количеството произведена урина е по-малко и / или има излишък на вещества,образуващи камъни в урината. По отношение на първото, дехидратацията е една от водещите причини за образуване на камъни в бъбреците.

Камъните в бъбреците са изключително болезнени. Когато камъкът се движи около уретера – тръбата, която свързва бъбреците и пикочния мехур – силната болка често се усеща отстрани и отзад, под гръдния кош. Болката може да резонира до долната част на корема и слабините.

Почти всеки бъбречен камък преминава от бъбреците през уретера и пикочния мехур. Консумирането на много течности улеснява преминаването на камъни в бъбреците, въпреки че повечето хора смятат, че е необходимо да приемат някаква рецепта за лечение на болката.

Сред  другите симптоми на камъни в  бъбреците са: различен цвят на урината, кървава урина (в някои случаи), студени тръпки, повишена температура и гадене.

ЧЕТИРИ СЪСТАВКИ, КОИТО МОГАТ ДА ПОМОГНАТ при камъни в бъбреците

За начало ще ви трябват следните четири съставки:

– 2 краставици

– Няколко листа от мента

– 1 литър вода

– Естествен, органичен мед

Краставицитесъдържат множество В-витамини, включително В1, В5 и В7 (биотин). Б витамините спомагат за облекчаване на тревожността и са буфер за някои от вредните последици от стреса. Освен това краставиците съдържат много фибри и вода – две основни съставки за здравословно храносмилане.

Ментатае мощна противовъзпалителна съставка и подпомага храносмилането. Тя е и естествено средство за облекчаване на гаденето и може да помогне за облекчаване на газовете в стомаха и храносмилането.

Медът облекчава възпалението и умерена болка. Подобно на краставиците и ментата, медът помага и за насърчаване на здравословното храносмилане. Медът, разбира се, е отличен и здравословен естествен подсладител. Добавя приятен аромат на напитката, която ще приготвите.

Водата езадължителна съставка, особено когато се борите с камъни в бъбреците. Трябва да пиете най-малко десет чаши вода на ден, докато изхвърляте камъка. Тази рецепта изисква литър вода. Водата спомага за разтваряне на камъните в бъбреците и насърчава уринирането – две неща, които са от решаващо значение при освобождаването на камъни в бъбреците. Консумирането на повече вода ще помогне за изчистване на токсините и облекчаване на болката при камъни в бъбреците.

Ето инструкциите как да направите тази облекчаваща смес:

– Поставете всички съставки в блендера (не белете краставиците.)

– Разбърквайте, докато сместа изглежда гладка и текстурирана.

Препоръчва се да изпиете този микс след закуска. Като алтернатива, можете да пиете от напитката 30 минути преди всяко основно ядене, ако камъкът преминава бавно.

Важна информация за камъни в бъбреците:

– Калциевите камъни са най-разпространеният тип камъни в бъбрецитеи са причинени от прекомерно приемане на сол и метаболитни и / или уринарни аномалии.

– Дехидратацията, диетите, семейната история и затлъстяването са четирите основни рискови фактора.

– Слабият прием на течности и прекомерната консумация на животински продукти и / или солени храни повишават риска от развитие на камъни в бъбреците.

– Превенцията е най-добрият лек. За да се предотврати развитието на камъни в бъбреците се хидратирайте добре, намалете приема на сол, придържайте се към умерен прием на калций и намалете консумацията на животински протеини.

– Повечето от бъбречните камъни, в крайна сметка преминават през уринарния тракт самостоятелно в рамките на 48 часа. Адекватния прием на течности е от съществено значение за преминаването на камъка в този срок.

– Болкоуспокояващите лекарства (без рецепта) може да не са ефективни срещу някои камъни. Инжекционни противовъзпалителни средства могат да бъдат предписани за контрол на болката.

 
banner
banner
Budnavarna