Седем бебета са родени през 2016 г. по общинската инвитро програма

Седем бебета – пет момченца и две момиченца, заченати чрез успешна инвитро процедура, финансирана от Община Варна, са родени от началото на годината досега. Регистрирани са още три бременности, едната от които с близнаци, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

Общинската инвитро програма, предназначена за двойки с репродуктивни проблеми, стартира от средата на 2014 г., в която са одобрени за финансово подпомагане 15 двойки. Отпуснатите средства са за еднократни помощи за изследвания, медицински услуги, манипулации или др. През 2015 г.  са отпуснати 90 000 лв. за 45 двойки, а от 1-ви януари до 4-ти август т. г. са одобрени 35 двойки, с осигурени до 2 000 лв. на двойка, и още 5 двойки – със суми до 3500 лв.

Община Варна работи от три години активно с фондация „Искам бебе“, включително и с подкрепа на базар, чрез който се събират средства за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Благодарение на финансовата подкрепа от базара, вече има родени 3 деца, очаква се и още едно бебе.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!