Варненските таксиджии подкрепят протеста на рокерите

Таксиметровите шофьори, които са членове на независимия шофьорски синдикат „Авто – 94“, подкрепят протеста на рокерите срещу пускането под гаранция на турския гражданин, убил двама българи при катастрофа. Това заяви председателят на варненския синдикат Димчо Иванов. Той допълни, че от името на независимия транспортен синдикат „Авто – 94“ членовете от цяла България се солидаризират с исканията на рокерите, които излязоха на протест и изцяло ги подкрепят.

„Изцяло симпатизираме и одобряваме техните искания. Сега ние няма да можем да излезем с тях на протест, защото има много работа и нашите хора са по курортите и работят, но в бъдеще това ще стане. Членовете ни в София също са солидарни с рокерите“, категоричен беше Иванов. Той допълни, че бъдещите искания ще бъдат за общи протести на таксиметровия бранш.

„Ние също имаме много проблеми, един от тях е жестокия патентен данък от 1 000 лева, както и Закона за автомобилните превози и проблемите в него“, каза Димчо Иванов. Според него съдебната система и българското законодателство работи против хората и дава възможност на измамници и убийци да избягват от правосъдието.

„Нашите управници и законодатели правят закони, които унищожават един или друг бранш, който е жизнено важен за много хора“, посочи още Димчо Иванов.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!