Начало » Общност » Градежът на бул. „Васил Левски“ със срок до декември

Градежът на бул. „Васил Левски“ със срок до декември

Въпреки че през миналото лято премиерът Бойко Борисов обеща варненци и гостите на града да могат да се придвижват по новия бул. „Васил Левски“ още за 15 август, реалният срок на ремонта е до края на годината.

Всички работим, нещата да станат по-бързо от предвидената крайна дата, но и в договорите е заложено той да трае до края на 2018-та“. Това обясниха днес представители на Дирекцията по инженерна инфраструктура в Общината пред съветниците от Комисията по благоустройство и комунални дейности в местния парламент, научи BudnaVarna.bg.

Членовете на комисията се поинтересуваха кога реално ще приключи най-големият инфраструктурен проект на градската управа, след като шефът на отдела по общинска инфраструктура Тихомир Тимов представи инвестиционната програма за годината.

В бюджета за 2018-та са заложени 110 млн. лева за рехабилитация и изграждане на пътна инфраструктура. Предстои изграждането на пробива на бул. „Сливница“ от бул. „Ян Хунияди“ до бул. „Атанас Москов“. Продължават и довършителните дейности по бул. „Цар Борис III“ в квартал „Виница“, на улиците „Студентска“ и „Анна Феликсова“, както и изграждането на парка във „Възраждане“. Предстои изграждане на кръгово кръстовище в курорта „Св. Св. Константин и Елена“, както и пътна връзка между ул. „Първи май“ и рибарското пристанище, за които има проекти от миналата година. Тихомир Тимов добави още, че през тази година предстои поставянето на улично осветление на обекти, за които има проектиране от 2017-та, както и преустройство на ул. „Поп Димитър“.

 
banner
banner
Budnavarna