Начало » Спорт » Григор започна Australian Open с категорична победа (видео)

Григор започна Australian Open с категорична победа (видео)

Григор Димитров постигна протоколна победа с 6-3 6-2 6-1 срещу Денис Новак в мач от първи кръг на Australian Open. Световният №3 през цялото време не загуби фокус въпреки очевидното си превъзходство във всяко едно отношение. Григор ще спори във втория кръг срещу победителя от мача между Елиас Имер и Макензи Макдоналд, които също влязоха в основната схема от квалификациите.

Григор направи две двойни грешки в откриващия си гейм, но го затвори с ас – 1-0. Българинът бързо стигна до възможност да пробие, след като в четвъртия гейм поведе 40-15 и материализира още първия брейкбол – 3-1, а впоследствие затвърди с подаване на нула – 4-1.

Новак се мъчеше да окаже съпротива, но му ставаше все по-трудно. В осмия гейм австриецът спаси сетбол с ас за 40-40. После Григор с три грешки от бекхенд и ретур в мрежата пропиля нови четири точки за приключване на сета и опонентът му се измъкна – 5-3, но накрая българинът сложи точка на свой сервис – 6-3.

Денис Новак на моменти ставаше излишно агресивен и пресилваше удари и допусна пробив в първия гейм от втория сет. Димитров наложи контрола си, след като затвърди без да отпуска точка -2-0.

Световният №3 играеше пределно концентрирано и мотивирано, опитвайки се да приключи максимално бързо. В петия гейм Григор постигна двоен брейк и поведе 4-1. После направи петата си двойна грешка при 15-30 в следващата част, но отрази и двете точки за пробив и затвори гейма почти без да дава шанс за игра на Новак – 5-1. При 5-2 първата ни ракета сервираше за аванс от 2-0 сета и бе категоричен – 6-2.

В третия сет пролича, че Димитров ще опита бързо да затвори мача. В първия гейм световният №3 пропусна брейкбол, но в третия поведе 40-0 от посрещане. В следващата точка демонстрира отлична защита и с къс бекхенд предизвика грешка на мрежата на Новак – 2-1.

Григор бързо затвърди, а в петия гейм поведе 40-0 и материализира точката за двоен брейк с пасинг шот – 4-1. Авансът на шампиона от Лондон стана 5-1, а после той приключи всичко с 6-1.

 
banner
banner
Budnavarna