Начало » Общност » Варицела събори 61 души за седмица във Варненско

Варицела събори 61 души за седмица във Варненско

61 души са заболели от варицела за периода 05.01.2018 г. – 11.01.2018 г., съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Оттам отчитат и 11 пациенти със скарлатина, както и 1 с бактериален менингит.

Регистрираната в РЗИ – Варна остра заразна заболeваемост се движи в характерните за сезона граници.
45 са случаите на чревни инфекции срещу 25 от предходната седмица, като през настоящите дни чревните инфекции са представени от: 31 ентероколита, 5 вирусни хепатита, 1 салмонелоза, 1 колиентерит и 7 ротавирусни ентерита.
Регистрираните случаи с диагноза ОРЗ (остри респираторни заболявания) са 489 болни срещу 307 за предходната седмица /по данни, предоставени ни от сентинелните практики/. С диагноза Грип в Инфекциозна клиника на МБАЛ „Св. Марина” са постъпили за лечение 12 лица. С усложнения от ОРЗ са 43 лица – 33 бронхита и 10 пневмонии.
През изминалата седмица няма регистрирани случаи на заболели от Марсилска треска и Лаймска борелиоза. С бързи известия няма съобщени лица, ухапани от кърлеж.
В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали общо 83 лица. Проведени са 24 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 3 лица.
В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 27 лица.
Извършени са 40 епидемиологични проучвания на болни с остри заразни болести (ОЗБ).

 
banner
banner
Budnavarna