Начало » Общност » Медицинският университет спечели конкурса за коледна украса

Медицинският университет спечели конкурса за коледна украса

МУ-Варна спечели с убедителните 650 гласа в надпреварата за най-красива коледна украса в град Варна. Конкурсът „Да украсим Варна за Коледа“, в който университетът се включва за първи път, се организира от Община Варна за втора поредна година.

Първото място е спечелено на база най-много гласове, събрани на фейсбук страницата на инициативата. Въпреки че се включи само 10 дни преди финала, МУ-Варна успя за отрицателно време да изпревари всички свои конкуренти в конкурса. На второ място се класира учебен център „Bell Education“ с 276 гласа, а на трето – Икономически университет – Варна с 271 гласа.

Всяка година ръководството на университета се грижи да бъде създадена уютна и красива коледна атмосфера за своите студенти и служители, както и за жителите на град Варна. Доказателство за това са хилядите минувачи, които всекидневно се спират, за да погледат украсата на фасадата и да се снимат с нея.

В надпреварата участваха освен институции, университети, езикови и бизнес центрове и много варненски семейства, които показаха празнично украсените си домове.

Организаторите на инициативата споделиха, че благодарение на активното участие на варненци конкурсът за най-красива външна коледна украса на жилищна или обществена сграда във Варна ще се проведе и през 2018 година.

От Община Варна съобщиха, че поради големия интерес и по предложение на участници, снимките са били разделени в две групи – институции и частни лица. В първия раздел най-много гласове – 651, събра Медицинският университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“, следван от учебен център „BELL Education“ – с 276 харесвания, и от Икономическия университет – с 271.

При индивидуалните участия първо място спечели коледната украса на Нели Бориславова със 153 гласа, на второ място се класираха кадрите на Христо Христов, а на трето – Пламен Градев, който представи украсата във вх. А, на бл. 52 в „Чайка“. Снимки с много празнични настроение изпратиха Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, детска академия „Векторче“, народно читалище „Отец Паисий 1934“, детска градина „Ран Босилек“ в Тополи. Всички, които споделиха красотата от домовете и офисите си, ще получат награди.

 
banner
banner
Budnavarna