Начало » Дългопол » Потичането на Маньолката в Дългопол

Потичането на Маньолката в Дългопол

„Маньолката потече отново на 20.09.2015г. благодарение на Киро Георгиев Киров” този надпис е гравиран на плоча поставена на чешма Маньолката в Дългопол.

1 (1) (Small)

Киро Георгиев Киров е бивш кмет на Дългопол. По негово време Дългопол е обявен за град. Киро Георгиев Киров е също така баща на сегашния кмет Георги Георгиев. Като в една мантра, повтаряна от народа – синовете на бившите…

Всъщност, според местния вестник, Маньолката потича благодарение не на бащата – кмет, а на сина – кмет. Записано е като отчет, макар надписа на чешмата. А отчета, в раздел „По капиталовата програма на общината” от юни 2016г., гласи: „През септември 2015г. със средства на Георги Георгиев – кмет на общината, беше възстановена чешма „Маньолката” в кв. „Север” на гр. Дългопол”

2 (1) (Small)

Дарението е прекрасен акт, особено когато е направено без да бъдат преследвани определени лични цели. Иначе не е дарение, а вложение в осъществяването на целта.  Този прекрасен акт трябва да бъде споменаван. Няма значение дали бившия или сегашния кмет на Дългопол го е направил, важното е че Маньолката потече.

3 (Small) (2)

 
banner
banner
Budnavarna