Жители на варненска местност се жалват от липса на улична мрежа

Жители на варненската местност „Св. Никола“ се жалват от състоянието на улицата, на която се намира домът им. По думите им линейки и таксита отказват да идват при повиквания на адрес ул. „Арх. Геро Геров“.

Оплакването си недоволните граждани са входирали до комисията по благоустрйство и комунални дейности. Представлявайки живущите на улицата, авторите на жалбата описват проблемите с пътната отсечка, която е тясна и изпълнена с дупки. Посочват, че за тях е необяснимо защо само половината от улицата е асфалтирана. По думите им настилка има само там, където живеят „отговорни фактори, заемащи различни позиции в обществото“.

На заседание на комисията стана ясно, че за местността вече има изработен ПУП-ПРЗ, според който всички имоти са по член 16 на Закона за устройство на територията, предаде репортер на Moreto.net. Това означава, че всички собственици са длъжни да предоставят до 25% от имотите си за изграждане на инфраструктура. Освен това миналата година е започнало проектиране на улична мрежа за 1/3 от района, което се очаква да приключи до края на 2017-та. Това означава, че още от следващата година може да започне поетапно изграждане на улици.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

6 + twelve =