Иван Портних: Варна изгражда инфраструктура за около 300 милиона лева (видео)

Кметът на Варна Иван Портних  показа в социалната мрежа фейсбук, как върви изграждането на новия булевард „Левски“ от птичи поглед.

Ето какво още написа на профила си:

Варна изгражда инфраструктура за около 300 млн. лв. Градът никога не е разполагал и с 1/5 от тези средства за целия период на прехода. Оценявам подкрепата на премиера и на правителството, важна е за нашия град. Когато поех този пост, заварих над 62 млн. заеми. От тях сме обслужили до момента над 80%. Чух много спекулации по темата за заемите на общината.

Само да уточня, че досега не сме поемали дългове, освен за съфинансиране на европейските проекти и програми. От тях голяма част са мостови – т.е. се възстановяват от управляващите органи по оперативните програми. А проектите гарантират нова градска среда. Тук имам предвид и бул. „Левски“, разширяването на бул. „Мара Тасева“ в Аспарухово, предстоят ремонти на бул. „Приморски“, вторият етап на бул. „Левски“, „Съборни“… В момента сме на финалния етап на няколко обекта. Ремонтът на ул. „Ана Феликсова“ напредва, в горния участък приключи подмяната на подземните комуникации, асфалтирано е. Изчаква се процедура по отчуждаване на шест имота – в участъка към бул. „Цар Освободител“. След като приключат, ще бъде изградена и останалата част от улицата със светофарна уредба на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Ана Феликсова“. Ул. „Студентска“ – ако метеорологичните условия не се влошат, ремонтът трябва да приключи до края на годината. Там се извършва цялостна подмяна на канализация и водопровод, преасфалтиране, ремонт на тротоара. Работи се по рехабилитацията на участък от Аспаруховия мост, в частта към автомагистрала „Черно море“.

Напролет предстои цялостно асфалтиране на моста. Успоредно с това вървят ремонти на пътя за Златни пясъци, както и на ул. „Цар Борис III“ във Виница. При всяко едно строителство има неудобство. Да, във Виница имаше проблеми с водата, надявам се вече да няма такива. Досега упреците бяха, че там не се случва нищо. Затова насочихме инвестиции към квартала – ремонтирахме първия етап от ул. „Цар Борис III“, сега върви и вторият етап с изграждане на 100% нова канализация. Направихме спортна площадка, нова пристройка за детска градина… Има неудобства за хората, но ако не работим, проблемите ще останат. Крачка към по-активна комуникация с гражданите е и фактът, че Виница вече има свой зам.-районен кмет, който ще работи на място с тях.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

19 − 7 =