Автобусът без шофьор тръгнал заради отказала ръчна спирачка

Причината автобус № 13 да тръгне без шофьор и да блъсне 4 леки автомобила във Варна е отказала ръчна спирачка. Това обясни в сутрешния блок на тв „Черно море“ изпълнителният директор на „Градски транспорт“ Злати Златев. Инцидентът е разискван с всички шофьори на фирмата и те са предупредени да взимат допълнителни мерки.

В злополучния ден водачът на автобус по линия 13 качил пътници и потеглил, но забелязал, че рейсът се наклонил рязко на едната страна. Помислил, че става дума за дефектирала въздушна възглавница, която поддържа баланса на колата. Решил да спре и да слезе да провери. Автобусът разполагал с електрическа и механична ръчна спирачка. Шофьорът задействал електрическата. Когато слязъл обаче, рейсът потеглил, тъй като точно в този момент спряло подаването на ток от акумулатора.

Така се стигнало до инцидента на ул. „Евлоги Георгиев“, при който неуправляемият автобус потеглил, съборил около 20 колчета от огражденията на тротоара и блъснал 4 леки автомобила – „Шкода”, „Нисан”, „Форд” и „БМВ”.

В автобуса са пътували 20 души. Няма данни за пострадали хора.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

2 × 1 =