Удълбочават „Франга дере“ с над 10 метра на места заради новия бул. „Левски“

Отводнителният канал („Франга дере“), който преминава по цялата дължина на новия бул. „Левски“ от ул.„Божур“/“Прилеп“ до ул.“Г.Пеячевич“/“Девня“, ще бъде коригиран.

Ще се извърши удълбочаване и облицоване на съоръжението. Каналът на практика остава средна разделителна ивица на двете отделни пътни платна на новия булевард. Това става ясно от документите във връзка новия заем, който Община Варна възнамерява да тегли заради проекта за „Левски“.

Корекцията на канала е изключително трудоемко и отговорно начинание, тъй като на места се потапя на повече от 10 м. дълбочина, спрямо сегашното си положение. През времето на строителните дейности каналът ще продължи да действа като водосбор без да се нарушава проводимостта му, посочват от администрацията.

Съществуващото мостово съоръжение на ул.“Прилеп“ ще бъде премахнато и на негово място ще бъде изградено изцяло ново, научи още Moreto.net. Това се налага от реконструкцията на отводнителния канал и от необходимостта да се осигури премостване (надлез) на две платна с разделител, като общата ширина в напречно отношение е около 27м. Също така се изграждат и връзките – качване/слизане между артериите само в и от посока Златни Пясъци.

Подобни корекции ще се извършат и в други точки по трасето на булеварда.

Източник: Морето.нет

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

seventeen − four =