Начало » Хайлайф » Oliviya J: През един летен ден просто взех лист и химикал и започнах да пиша рими

Oliviya J: През един летен ден просто взех лист и химикал и започнах да пиша рими

Оливия Илиева е родена в град Варна на 31 май 1998 година. Занимава се с рап от 17 годишна възраст. Музиката е нейната страст – нещо, без което животът й би бил сив.

 

-Здравейте г-це Илиева, къде Ви откриваме в момента?

-Здравейте! Намирате ме вкъщи, с чаша чай, в чудесно настроение.

 

-От къде излезе псевдонима Ви Oliviya J?

-Идеята за псевдонима ми изникна много непринудено и внезапно, през лятото на 2015-та. Няма голяма и интересна история зад него. Оливия е първото ми име, а буквата “J” просто ми харесва и реших, че звучи добре така съчетано – Oliviya J.

-Вие сте една от малкото жени, които се занимават с рап в България, какво Ви подтикна да се занимавате с този стил?

-Слушам български рап от малка. Вдъхнових се от други рап изпълнители. През един летен ден просто взех лист и химикал и започнах да пиша рими. Мисълта ми се изливаше върху листа. Когато написах първият си текст реших, че е много смислен, чувствах се прекрасно от това, което съм създала, силно желаех някой да го чуе. Тогава намерих инструментал, наместих римите върху него… И просто нямаше какво друго да направя освен да поема първата крачка – да запиша в студио! Няма да забравя колко бях притеснена и напълно сама на първия си запис, но бях толкова въодушевена и амбицирана, че нищо не бе в състояние да ме спре! И така.. записах първата си песен и до ден днешен не съм спряла да правя нови проекти!

 

-Последната Ви песен се казва като вас, нарцистична ли сте?

-Нарцистична не съм, но обичам и ценя себе си. Мисля, че всеки човек, който знае какво е постигнал, какво може, който има високи принципи и високо мнение за себе си – трябва да има и самочувствие. Всеки човек с характер трябва да бъде и горд. Защото, нека не се лъжем.. Не всички хора имат твърд характер и мнение, което отстояват и зад което застават винаги. Повечето се носят по течението. Аз обаче имам такова, затова съм обсъждана личност.

Кога и къде могат да Ви слушат вашите почитатели?

Кога – винаги. Къде? Качила съм всичките си песни в официалният си профил в YouTube. Всеки, който има желание да чуе моите песни просто може да се абонира за канала ми “Oliviya J”. Също така моите почитатели могат да ме чуят и на живо, на участия. Тях обявявам във фейсбук страницата си. Нейното наименование отново е същото – „Oliviya J” .

 

-Имате ли готови предстоящи проекти?

-Не, нямам. В момента си почивам и чакам да ми дойде музата за нещо ново.

 

-Какво ще пожелаете на читателите на „Будна Варна“?

-Много щастие и просперитет в живота. Не спирайте да се борите за мечтите си. Защото една мечта е мечта дотогава докато не стане реалност, а реалност става тогава, когато не спираш да се бориш за нея!

 

Калоян Георгиев

 
banner
banner
Budnavarna