Начало » Общност » Сринаха пазарчето до Автогарата заради новия бул. „Левски“, 200 имота падат под багера

Сринаха пазарчето до Автогарата заради новия бул. „Левски“, 200 имота падат под багера

Търговските обекти на пазарчето около Автогарата във Варна по бул. „Владислав“, заедно с битака за стари вещи, са вече минало.

Вчера багери са сринали временните постройки, за да разчистят терена за бъдещия грандиозен бул. „Левски“. На 1 ноември бяха съборени и 18 постройки в ромската махала „Максуда“. Ден по-рано започна и бутането на къщи по ул. „Струга“.

Над 200 имота по цялото трасе на бул. „Левски“ ще попаднат в отчуждителна процедура, каза неотдавна зам.-кмета на Община Варна инж. Христо Иванов.Той уточни, че се започва от ул. „Подвис“ до ул. „Зюмбюл“ и от ул. „Георги Пеячевич“ до бул. „Вл. Варненчик“, където няма отчуждителни процедури по основното трасе. За тези два участъка има издадени разрешителни за строеж.

Следващите участъци, по които ще се работи, са мостовите съоръжения на булевардите „Вл. Варненчик“ и „Сливница“, където също няма отчуждителни процедури.

Изграждането на следващите участъци и мостовото съоръжение на бул. „Цар Освободител“ ще започне след приключване на отчуждителните процедури на частните имоти, които се намират по трасето, допълни инж. Иванов.

Източник: Варна24

 
banner
banner
Budnavarna