Корупционни схеми в Община Мъглиж и Община Дългопол

Една и съща консултанска фирма сключва договорите за всички апетитни проекти предимно по бедствия и аварии от 2013-та година до сега.

Коя е „Женели консулт Енд Трейд“ ЕООД? Излиза че лицето Жени Желева от обикновена жена с много амбиции от Търговище, само за няколко години се превръща в лобист #1 по проектите в Междуведомствената комисия по бедствия и авари, ПУДОС и Фонд Земеделие.
Схемата е следната: г-жа Желева отива при кмет на община която има подадени проекти в горепосочените агенции и комисии, представя се че е пратена от хора на високо положение в държавата, а именно Рушен Риза, Людмил Върбанов (на когото е била любовница) и др. Подписва консултантски договори и така принуждава общините да работят с нея като поема ангажимент че след като подпишат проектите им ще минат.
Такава схема е направила с Община Мъглиж. Там е в комбинация със зам. кмета д-р Гавазов още от предния мандат.

 

FullSizeRender (2) (Small)

Тази бележка е писана собственоръчно от д-р Гавазов и дадена на Жени Желева за одобрение в комисията (Людмил Върбанов на която е секретар) срещу 30% от сумата. Такава е процедурата. Взема номерата на подадените проекти, уговаря процента който трябва да се върне в София, кмета поема ангажимента че фирмата която спечели ще върне парите и всички са доволни. А общината е ощетена защото цените са надути.

Такъв процент е искала и от кмета на община Крушари в края на миналата година за одобрен проект на стойност 620000.00 лв. като е твърдяла че тя го е „прокарала“ през комисията, но там номера не и е минал.

По същия начин като с община Мъглиж е работила и с бившата кметица на Стражица Детелина Борисова.

Опитвала се е да омотае в схеми и договори кметицата на Казанлък но е срещнала отпор. Явно г-жа Желева не обича да и отказват и започнала серия от заплахи срещу които Галина Стоянова се е принудила да пусне жалба за тормоз.

Други общини с които е работила необезпокоявано особено през управлението на кабинета Орешарски са Дългопол с Маринка  Иванова, продължава със сегашния кмет Георги Георгиев,  Вълчи Дол с кмет Пенка Йорданова, Провадия с кмета Филчо Филев и Суворово с кмета Павлин Параскевов през бизнесмена Николай Роев.

От 2013г. работи толкова добре с община Николаево Старозагорско, че чак има нотариално пълномощно да представлява общината пред ПУДОС.
За три години г-жа Желева израства до толкова че Людмил Върбанов от нейн любовник и ментор се превръща в послушен изпълнител!?!?

Очаквайте част 2 в (петък) 03.11.2017г. в 15.00 часа.

Източник: Проватон

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!