Начало » Общини » Отложиха делото за референдума против депото в Чернево

Отложиха делото за референдума против депото в Чернево

дминистративният съд отложи делото, образувано по жалба на областния управител Стоян Пасев във връзка референдума против депото в село Чернево.

Причината за отлагането е неспазване срока на публикацията за насрочване на делото в Държавен вестник.

На практика с жалбата на Пасев е оспорена законосъобразността на решението на Общинския съвет-Суворово относно провеждането на местен референдум с въпрос: „Подкрепяте ли местните власти да не допуснат изграждането на депо за неопасни отпадъци, генерирани от дейността на „Девен“ АД и рекултивация на земеделските земи в землището на с. Чернево“.

Референдумът бе проведен на 20 август 2017-та. Жителите на селото отхвърлиха изграждането на депото. В резултат Пасев заведе жалба срещу решението на общинската избирателна комисия за резултатите от референдума. Последва образуване на дело, което обаче бе спряно на 12-ти октомври до влизане в сила на крайния съдебен акт по настоящото дело за законосъобразността на решението на Общински съвет-Суворово.

Следващото заседание на делото е насрочено за 23 ноември 2017-та от 15.00 часа.

В съдебната зала на Административен съд присъстваха десетки жители на Чернево, дошли да чуят решението на съдебния състав. Всички присъстващи останаха разочаровани от отлагането на заседанието. Виждат в случилото се процедурна хватка за отлагане на проблема. Категорични са, че няма да спрат с протестните си действия и планират такива пред сградата на Областна управа.

Източник: Морето.нет

 
banner
banner
Budnavarna