Начало » Политика » Борисов нареди от Варна: Кметът на Хасково да си подаде оставката и да има избори

Борисов нареди от Варна: Кметът на Хасково да си подаде оставката и да има избори

„Подаването на оставката на Делян Добрев е достоен акт“. Това заяви днес край Варна министър-председателят Бойко Борисов.

По думите му Добрев е безспорен професионалист, безспорен авторитет в града си. Премиерът определи реакцията на партията в защита на депутата като разбираема, защото той е част от ГЕРБ от самото й основаване.

„Отдавна думата кум няма значението от едно време. Сега това е акт за младите хора. Търсят кой да положи подпис“, коментира Борисов.

Той определи като нахалство нежеланието на кмета на Хасково да подаде оставка заедно с Добрев. При разговора си с депутата Борисов е усетил, че той иска да покаже морал.

Премиерът посочи и обратен пример, при който финансовият министър Владислав Горанов е уволнил жена си въпреки че тя била на длъжността си преди него. Сега жената „стояла вкъщи и киселеела“, вметна премиерът.

Борисов заяви още, че не знае дали Делян Добрев иска да става кмет на Хасково, но е категоричен, че настоящият кмет трябва да си подаде оставката и да се проведат нови избори. Това е най-добрият начин да се покаже на чия страна е обществото.

 
banner
banner
Николай Караколев