Няма да покриват охранителния канал по трасето на бул. „Левски“

Охранителния канал под ВиК по трасето на новия бул. „Левски“ няма да бъде покриван. Ще бъде извършена корекция с цел подобряване проводимостта на коритото. Това стана ясно на заседание на местния парламент.

На днешната сесия съветниците решиха да възложат на кмета на Община Варна да издаде разрешително за ползване на водния обект в участъка от ул. „Девня“ до ул. „Подвис“ във връзка прокарването на булеварда. Със същия мотив гласуваха още да бъде допълнена Годишната програма за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост за 2017 година.

„Идеята е целият обект да влезе в програмата, за да стане обект с първостепенно предназначение и така да се проведат отчуждителни процедури.“, поясни зам.-кметът Пейчо Пейчев.

„Ще имаме уникален шанс 80 години след поставянето на идеята за булеварда да бъде реализиран. Това е нещо, което само съм си мечтал да се случи в моя живот.“, каза главният архитект Виктор Бузев.

Група граждани изразиха опасения, че няма достатъчно яснота около проекта. Отправиха критика, че е нямало обществено обсъждане. Зададоха въпроси относно отводняването на съоръжението и начина, по който ще бъде укрепено.

„Защо искате да прекарате околовръстно трасе през „Левски“ и целия трафик от летището да минава през квартала.“, коментира възмутена варненка.

От администрацията увериха, че цялостният проект ще бъде разгледан от комисиите към местния парламент, а след това подложен и на обществено обсъждане.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

8 − 6 =