10.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, октомври 27, 2024

Активността във Варна скочи двойно на балотажите за районни кметове

Най-четени

Още публикации

Във варненските райони „Одесос“ и „Приморски“ днес се проведоха кметски балотажи. Първият тур на извънредните избори миналата неделя не излъчи победител. Затова се гласува за кмет, успоредно с парламентарния вот, пише Сега.

През седмицата ЦИК издаде инструкции двата вида избори да бъдат разделени, тоест за местния да се осигурят отделни секции, помещения, урни. За Варна това означаваше спешно намиране на 2000 нови членове на комисии, 200 помещения и т.н. – общинската избирателна комисия съобщи, че няма да се съобрази.

В „Приморски“ и „Одесос“ се състезават съответно Николай Желязков срещу Людмила Колева, Янислава Шопова срещу Георги Недев.

Сблъсъкът е ПП-ДБ – ГЕРБ. От първия тур кандидатите на ПП-ДБ Желязков и Шопова водят убедително. Но пък избирателната активност бе едва 11% – невиждано ниска. Затова една от интригите е колко ще бъде именно активността. Текущите данни през деня сочеха, че култовият процент ще бъде надхвърлен до 20 часа, когато затварят урните.

 Така например в 12:30 в „Одесос“ 8,61%  от хората бяха упражнили правото на глас, а в „Приморски“ – 10%.  В 17 часа вече очакванията се потвърдиха, и то с коренно различни  стойности – в „Одесос“ 21.35%, в „Приморски“ 23,26%. До 20 часа активността ще скочи още, тоест ще се е увеличила над 100%.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации