11 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, октомври 26, 2024

Оспорван двубой донесе първа победа за сезона на Черно море Тича

Най-четени

Още публикации

Черно море Тича записа първа победа от началото на сезона в Sesame Национална баскетболна лига. В дербито на дъното във временното класиране тимът надви Шумен с 89:81 в зала „Христо Борисов“, нанасяйки четвърта поредна загуба на опонента си в шампионата. Двубоят бе много оспорван, с редица обрати и продължил повече от два часа, а победителят не бе ясен до самия край.

В следващия кръг Шумен приема Балкан, докато Черно море Тича ще гостува на Рилски спортист.

Шумен започна много силно мача и след общо четири тройки на Зечич и новото попълнение Уилямс още преди средата на частта се откъсна с 14:7. Пет поредни точки на Родни Първис почти заличиха пасива на тима му, но след първата четвърт гостите отново водеха – 19:15. Няколко обрата белязаха втория период, като за кратко отборът на Янко Янков отново дръпна със 7. „Моряците“ обаче подобриха стрелбата си от далечно разстояние и водени от разигралия се Джон Флорвиъс, на почивката се оттеглиха при 40:37 в своя полза.

Играта започна много оспорвано след паузата, но в края на третата част баскетболистите на Георги Давидов направиха силна серия и преди заключителния период се откъснаха с 64:56. Малко след това преднината им за първи път стана и двуцифрена. Шумен обаче не се отказа и водения от направилия много силен дебют Майкъл Уилямс, на няколко пъти се доближаваше и само до 2-3 точки, включително и минута преди края, но без да стигне до нов обрат.

Джон Флорвиъс бе най-резултатен за победителите с 24 точки, като овладя и 9 борби. Родни Първис има 20 точки, а с 10 и 12 борби е Цветомир Чернокожев. Марин Маринов отново не бе в групата за мача.

Над всички за съперника бе Майкъл Уилямс с 26 точки и 7 борби. Бенямин Зечич има 21 точки, 7 борби и 5 асистенции, Рей Идову отбеляза 15 точки, а 10 добави Джакори Ийли.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации