12 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, октомври 26, 2024

МВР: Всеки ден средно 5 жилища биват обирани

Най-четени

Още публикации

Всеки ден средно 5 жилища биват обирани у нас, показва статистиката на Главна дирекция „Национална полиция”. За 9 месеца домовите кражби за 2476. За сравнение по време на същия период миналата година са били 2813.Това обяви в студиото на „Събуди се” Росен Белишки от отдел „Криминална полиция

„Тоест, имаме средно по 10 кражби на месец в една цяла област. Най-често се крадат пари в кеш и злато. Лицата от криминалния контингент се опитват да стават все по-изобретателни”, допълни Белишки.

Той коментира и джебчийски кражби у нас.

„Няма бум. В Национална полиция имаме добра координация и постоянно получаваме информация от областните дирекции на МВР. За първите 9 месеца тази година регистрираните джебчийски кражби са 427. За сравнение за същия период на миналата година са били 538. Причината е че голяма част от хората използват банкови карти, немалка част от криминалния континент по линия на джебчийството пребивава в страните от Западна Европа”, уточни Белишки.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации