13.3 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, октомври 24, 2024

Томислав Дончев: Аз на Портних нито съм му адвокат, нито пък прокурор

Най-четени

Още публикации

Попитан дали ГЕРБ има отношение към бившия си варненски кмет Иван Портних, когото европейската прокуратура подгони по обвинение в злоупотреба на евросредства за 3,4 млн. евро, Томислав Дончев заяви:

Не знам какво очаквате от мен. Не знам дали Портних е излъгал, но не е ок, според мен, да коментирам досъдебно производство. Постарах се да прочета информацията по този казус. Аз на Потних нито съм му адвокат, нито прокурор. Четох за случая, но не знам детайлите. Какво очаквате от мен да ви кажа?

Европейската да погва и да проверява когото трябва. Това е работа на институциите да разследват. Който има данни за извършено престъпление, да му повдигнат обвинение, коментира Дончев пред Нова тв. 

Ние имаме сигурно 100 000 души членове на партията. Някои от тях са на отговорни позиции, други нямат никаква връзка с публичния сектор. Нима бих могъл да ви снабдя с коментар за всеки един от тях и отношенията му със съдебните власти?!, коментира още той.

Припомняме, че обвинението, по което бившият варненски кмет се разследва, е за това, че е взел европейски пари за пристанище, което всъщност не е съществувало, а проектът е бил за съществуващо пристанище, което трябва да се модернизира. 

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации