13.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, октомври 24, 2024

 Илия Коев нареди „Пазари“ ЕАД да демонтира неработещите бараки на ул. „Д-р Пискюлиев“

Най-четени

Още публикации

В свое писмо заместник-кметът по сигурността и обществения ред Илия Коев нареди на общинското дружество „Пазари“ ЕАД доброволно и в 7-дневен срок да демонтира бараките на ул. „Д-р Пискюлиев“.

Писмото е изпратено във връзка с изпълнението на инвестиционен проект за основен ремонт на ул. „Д-р Пискюлиев“ в отсечката от ул. „Ангел Кънчев“ до бул. „Христо Ботев“. Проектът се финансира по Инвестиционната програма за общински проекти на Министерството на финансите, по която Община Варна разполага със 100 млн. лв. за ремонти и нови обекти. В писмото от Коев се посочва, че в 7-дневен срок обектите, попадащи в обхвата на ремонта, трябва да бъдат премахнати от общинския имот.

Съгласно доклад от отдел „Контрол на търговската дейност и туризма“, тези бараки, както и 20 преместваеми обекта на други 8 локации в район „Одесос“, подлежат на премахване, тъй като в тях не се извършва дейност и са с неугледен външен вид.

Срокът, посочен в писмото, изтича следващата седмица. След този срок  бараките ще бъдат демонтирани принудително.

За целта Община Варна ще възложи на фирмата, с която има договор, да извърши дейностите по демонтаж на преместваемите обекти за сметка на „Пазари“ ЕАД, посочва още заместник-кметът Коев.        

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации