13.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, октомври 24, 2024

Арх. Николай Ненов от “Възраждане”: Нужни са спешни ремонти на общински пътища, за да се подобри качеството на пътуване и намалят катастрофите

Най-четени

Още публикации

Градската среда, архитектурният облик и инфраструктурата са теми, които вълнуват всеки един жител на област Варна. Проблемите в тези сфери обаче са изключително сериозни и се задълбочават с всяка изминала година. Това коментира кандидатът за народен представител от „Възраждане“ в 3 МИР – Варна арх. Николай Ненов. 

Сред най-неотложните въпроси, които от години чакат своето решение, арх. Ненов посочи следните проблеми: 

–  Пътищата в областта са в повече от незадоволително състояние. Осеяни са с дупки, опасни са за шофьорите. Кърпят се, но основните ремонти се отлагат за неопределено време.

– Безконтролното строителство във Варна, което отнема въздуха и жизнената среда на варненци.

– АМ „Хемус“ и АМ „Черно море“ се превърнаха в нарицателно за кухи обещания и взаимни обвинения между политиците. Хората вече не вярват, че дори и техните внуци ще станат свидетели на готови магистрали. 

Арх. Ненов посочи и основните приоритети, за които той ще работи активно като народен представител:

– Подобряване на транспортните комуникации, които трябва да бъдат бързи и ясни, за достигане на отделните точки на Варна. 

– Инфраструктурата трябва да е приоритет не само за общините, но и за държавата. Стартиране на спешни ремонти на общински и междуселищни пътища, с които освен че ще се подобри качеството на пътуване, но ще бъдат намалени и пътнотранспортните произшествия.

– Изграждането на нови паркинги. Най-добрият вариант за областен град като Варна е изграждането на многоетажни паркинги, по примера на други големи европейски градове. 

„Това са само малка част от решенията, които ние от “Възраждане” предлагаме, за да се превърне Варна и областта отново в привлекателно място за живот. Инфраструктурата върви ръка за ръка с инвестициите. Именно привлекателната градска среда, качествени пътища и добра инфраструктура ще привлекат инвестиции, които ще повишат стандарта на живота на хората. 

Ние не даваме обещания, а предлагаме решения, които са напълно изпълними, стига да има държавна подкрепа и политическа воля за реализирането им“, категоричен бе инж. Ненов.

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации