13.3 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, октомври 24, 2024

17-годишното момиче, което се потроши в подлез, е летяло със 120 км/ч

Най-четени

Още публикации

17-годишното момиче, което миналата седмица влетя с аудито на баща си в подлез във Варна, е карало със 120 км/ч, научил Lupa.bg от източници в КАТ. То и друг път е използвало колата на родителя си и е натискало газта. Баща му ще бъде глобен за предоставяне на автомобила си.

Инцидентът с момичето стана на 17 октомври на спирка „Делфинариума“ в посока „Златни пясъци“. За да бъде извадена от колата ученичката, се е наложило да бъде разрязана една от вратите. Тийнейджърката е откарана в многопрофилната болница “Св. Анна”. Момичето е с фрактура на ръката, счупени гръден и шийни прешлени.

„Закъснявала за училище, взела ключовете за колата от баща си и потеглила“, посочи главен инспектор Петко Камбуров. Той добави, че когато собственик предостави или допусне чрез бездействие употребата на автомобила от неправдоспособен водач, следва да бъдат образувани административно наказателни производства. Съставени са актове както на водача, така и на родителя. Прекратена е и регистрацията на автомобила за срок от 6 месеца.

Все повече непълнолетни сядат зад волана. Връстник на момичето, катастрофирало в подлез, признава, че е сядал зад волана и то неведнъж.

Шофирането от непълнолетни без книжка често завършва фатално. През октомври тийнейджър на 17 години без свидетелство за правоуправление загина след удар с мотоциклет в дърво до харманлийското село Остър камък.

Момчето на прав участък е изгубило контрол върху мотоциклета. Водачът е излязъл от пътя и се блъснал в дърво. Вследствие на удара е починал на място.

Преди този инцидент автомобил, управляван от 12-годишно момче, катастрофира в Търговищко. При инцидента почина дядото на детето, а баба му пострада. Катастрофата е станала в землището на село Кралево в близост до язовира.

Детето е шофирало в земеделска обработваема площ, навлязло е в речно корито и колата се е забила в насрещен земен скат. След катастрофата в МБАЛ-Търговище е настанена за лечение 72-годишна баба на момчето, която е стояла на задната седалка. Тя е имала фрактури на крак и ръка.

74-годишният мъж е починал. Той е бил с множество фрактури по шията и гръдния кош и с пневмоторакс.

От началото на годината до 13 октомври са глобени 1179 непълнолетни шофьори. Според закона в такива случаи с глоба от 100 до 300 лева се наказва онзи, който е предоставил автомобила си на непълнолетния. При повторно нарушение пък глобата скача до 1500 лева.

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации