14 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, октомври 23, 2024

Спартак Варна удари Локомотив Пловдив с 1:0 и влезе в топ 4

Най-четени

Още публикации

Спартак (Варна) победи Локомотив (Пловдив) в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига с резултат 1:0. Това е първи мач за новия наставник на “соколите” Николай Киров.

Още в първата минута се откри опасна възможност за Спартак. Ахмедов бе изведен на добра позиция и нахлу в наказателното поле, а там бе изблъскан от Калоян Костов. Нападателят се строполи на земята и поиска дузпа, но главният рефер остана безмълвен. В крайна сметка ситуация бе прегледана с ВАР, но се прецени, че няма очевидна грешка в отсъждането на съдията.

След първоначалния натиск на Спартак в първите минути Локомотив също показа, че е дошъл за победа, организирайки няколко атаки. В 11-ата минута Ефе Али опита далечен удар, но крайно неточен.

В следващите минути двата тима повече се надлъгваха в средата на терена, отколкото да създават опасни положения. Първата по-сериозна възможност дойде в 23-ата минута, когато Ахмедов стреля от границата на наказателното поле след подаване на Илич, но се получи рикошет и топката излезе в корнер.

При последвалия ъглов удар топката бе центрирана на далечния край, където Александър Цветков игра с глава. Точно на голлинията Ахмедов падайки подложи глава и вкара за 1:0. След преразглеждане на ситуацията с ВАР обаче се отсъди, че кълбото е докоснало ръката на нападателя и попадението бе отменено.

Първото полувреме завърши с напрежение между двата тима след няколко отсъждания на главния съдия, което отприщи гнева и на феновете по трибуните. В крайна сметка обаче попадение не падна и резултатът остана 0:0.

Второто полувреме започна с по-активна игра на Спартак. В 51-ата минута Ахмедов стреля мощно от далечна дистанция, но топката прелетя над напречния стълб. В 58-ата минута Локомотив (Пловдив) остана с човек по-малко. Мартин Паскалев, който се появи на почивката, прекара само 13 минути на терена, след като получи втори жълт картон и остави отбора си с десет души.

В минутите след червения картон за гостите Спартак пое контрол над двубоя и владееше много повече топката, като футбол се игра почти изцяло в половината на “смърфовете”. До чисти положения обаче така и не се стигаше. В 76-ата минута Ивей Ромееш пое отдясно, смени посоката и стреля, но крайно неточно.

Няколко секунди по-късно Франк Риволиер се откъсна от Ефе Али и остана сам срещу Луков, но разочарова с удара си. Най-чистата възможност се откри в 81-ата минута. Ивей Ромееш проби отдясно и пусна успореден пас към Револиер. Нападателят бе напълно сам, но на 3-4 метра централно от голлинията пропусна да отбележи.

В 87-ата минута все пак логичното се случи и Спартак поведе. Ромееш отново проби отдясно, центрира към наказателното поле по земя, а там Ахмедов засече, но Луков успя да избие. Все пак кълбото дойде удобно на Бернардо Коуто, който при добавката не сбърка и вкара за 1:0.

При радостта си обаче голмайсторът, който влезе в игра в 80-ата минута, си съблече фланелката и получи втори жълт картон и съответно изгонен. Така португалецът остава и Спартак с десет души на терена.

СПАРТАК 1:0 ЛОКОМОТИВ

1:0 Бернардо Коуто (87)

Стартови състави:

Спартак: 76. Мартин Величков, 3. Матео Патрешило, 4. Франьо Пърце, 6. Александър Цветков, 8. Филип Лесняк, 14. Ивей Ромееш, 16. Кристиан Илич, 21. Па Конате, 29. Ахмед Ахмедов, 39. Антонио Вутов, 44. Ангел Грънчов;

Локомотив: 88. Мартин Луков, 44. Ангел Лясков, 91. Хорхе Сегура, 3. Калоян Костов, 71. Оливер Камдем, 12. Ефе Али, 22. Ивайло Иванов, 99. Жулиен Лами, 80. Марсилио, 14. Димитър Илиев, 9. Хуан Переа.

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации