12.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, октомври 23, 2024

Сблъсък в БТВ! Напрежение между ГЕРБ и ПП-ДБ

Най-четени

Още публикации

Кандидати за депутати от ГЕРБ и ПП се изправиха един срещу друг в сутрешния блок на бТВ.

Кръстосан огън между Росен Желязков, Делян Добрев, Николай Денков и Кристина Петкова имаше в „Тази сутрин“.

Разговорите стартираха с искания от Добрев да не се говори за корупция.

Има една стара максима, че който гледа назад, много е вероятно да се спъне напред“, обяви Росен Желязков в отговор на въпроса защо не се случи ротацията в кабинета „Денков-Габриел“ в рамките на 49-ото Народно събрание, известен като „сглобката“.

„Ако непрекъснато си повтаряме грешките, а те вероятно са били взаимни, няма да можем да се откъснем от тази тенденция на непрекъснато взиране в дефектния на другия и няма как да мислим какво стабилно и устойчиво управление бихме могли да направим“, допълни Желязков.

По думите му настоящата предизборна кампания име основна цел – да се посочат решенията как в 51-вото да се сформира стабилно управление, която да излъчи стабилна изпълнителна власт.

„Така е – трябва да се учим от уроците на това, които сме преживели. Ако трябва да обобщя накратко – ротацията се препъна в борбата с корупцията. И не говоря за етикети – кой какъв е, говоря за това да бъдат приети закони“, коментира Николай Денков.

Припомняме ви, че на 27 септември започна предизборната кампания за вота на 27 октомври, с който избираме депутатите за 51-вото Народно събрание. На предсрочните парламентарни избори се явяват общо 28 формации – 19 партии и 9 коалиции. Вече e ясно и коя формация с кой номер ще е в бюлетината. Централната избирателна комисия (ЦИК) призова партиите и коалициите да не нарушават добрите нрави по време на кампанията.

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации