9.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, октомври 23, 2024

МВР: Пеевски не е избягал в Сърбия, няма нищо общо с разбитата печатница в Шумен

Най-четени

Още публикации

Лидерът на „ДПС-Ново начало“ Делян Пеевски не е избягал в Събрия и няма нищо общо с разбитата печатница за фалшиви банкноти в Шумен.

Тези неверни слухове се пускат от кръга около на Ахмед Доган – от депутата му от АПС Николай Бареков и от евродепутата му Илхан Кючюк.

Явно в последните дни кампанията се ожесточава и от фракцията на почетния председател се опитват със слухове и скандали да привличат гласове.

„Незабавно ДП и ХХ да оборят информацията, че разбитата печатница в Шумен е техен “студен резерв” за купуване на гласове за вота на 27.10“пише задъхано Илхан Кючюк във Фейсбук, а текстът му препраща към небеизвестния скандал от 2013 година в Костинброд, в който активно беше замесен Николай Бареков.

„Хамид Хамид като правен корифей да призове Сарафов за своевременна позиция на ПРБ по този тежкозлепоставящ предизборната кампания в РБ случай, настоява още Кючюк. И призовова: „ДП да се ангажира с позиция, която го разграничава от ОПГ за печатане на фалшиви банкноти, а на заподозрелите го да потърси отговорност за клевета и уронване на “добрата му репутация” на честен бизнесмен“.

„Това са пълни глупости! Защо намесват полицията в предизборната кампания“, коментира за Епицентър. бг  главният секретар на МВР Мирослав Рашков, доскорошен директор на Главна дирекция „Национална полиция”.

Истината е, че преди дни бе разбита Лаборатория за изработване на фалшиви банкноти в Шумен. В нея са правени неистински левове, евро и долари с високо качество – трима души за арестувани, като на двама са повдигнати обвинения.

Главен комисар Рашков разказа пред Епицентър.бг, че тримата, замесени с разбитата печатница, нямат никакви политически обвързаности, никога не са се занимавали с политика, а само с фалшифициране на банкноти. По случая се работи много отдавна, а в операцията участва и Европол. Нашите служби са получили поздравления от Сикрет сървиз за успешно проведената операция.
„Мислите ли, че ако имаше политическа намеса Европол, или Сикрет сървиз нямаше да реагират“, попита главен комисар Рашков.

Другата глупост, която разпространяват от фракцията около Доган е, че  Пеевски е избягал в Сърбия, „съпроводен от над 30 автомобила и 100 телохранители и въоръжени до зъби главорези, а там прочутият бос се пази от още толкова сръбски войници на местната мафия„, както осведомява в социалните мрежи Николай Бареков. Охраната на Пеевски струва „по няколко милиона на месец – НСО го плаща народът, а мутрите – краденият от народа кеш“, пише Бареков и изобщо не му пука, че замърсява публичното простанство с откровени лъжи.

Лидерът на ДПС-Ново начало е в София и, както всички партийни водачи, е ангажиран само и единствено с предизборната кампания.

Малко по-късно от МВР излязоха с официална позиция по написаното от Илхан Кючюк:

Във връзка със запитвания и публикации, свързани с разкритата при специализирана полицейска операция на ГДБОП високотехнологична печатница за банкноти в лева, евро и долари, МВР уточнява:

„За пореден път се прави опит МВР да бъде въвлечено в предизборната кампания от политически партии и кандидати за народни представители.
Ръководството на МВР категорично отхвърля появилите се твърдения за връзки на политически сили с разкритата производствена база.

Подробности за брилянтно реализираната полицейска информация бяха изнесени на нарочна пресконференция вчера, проведена съвместно от представители на ръководството на ГДБОП  и на Офиса на Сикрет сървиз към Американското посолство на САЩ. Американските партньори дадоха висока оценка за професионализма на всички служители от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“.

Акцията е проведена с експертната и финансова подкрепа, и в координация с Европол. При провеждането й беше неутрализирана престъпна група за производство и разпространение на неистински банкноти и бяха задържани трима души, регистрирани и преди за криминални прояви.“

Прави впечатление, че в екипа на Ахмед Доган прекаляват с незаконни и нерегламентирани действия. След като сайтът www.neudobnitebg.com показа как председателят на АПС Ахмед Доган агитира на турски език в предизборната кампания, последва нов скандал – разпространиха фалшива новина, според която турският президент Реджеп Тайип Ердоган подкрепя Ахмед Доган и другите кандидатите от листите на коалицията АПС.

В 49-секундния клип камерата проследява профила „тезджанмехмед“, на който се вижда снимка на Ердоган, а гласът на водеща на „Халк Тв“ обявява, че турският президент призовава на предстоящите избори в България да бъде подкрепена партия „ДПС“, но посочва номера на коалицията на „Сбор“ и „Земеделски народен съюз“ – „Алианс за права и свободи“, в която като водач на листа е записан и Ахмед Доган.

От „Халк Тв“ отговориха, че няма такава новина, водещата Едже Юнер не е чела такъв текст, не е участвала в заснемането на видео с такава насоченост.
Фалшификацията е направена в България с цел да се подведат избирателите, че Ердоган подкрепя Доган.

Припомняме, че Турция забранява на Ахмед Доган да влиза в пределите й заради свързаност с Държавна сигурност и КГБ.

Бившият вицепремиер и шеф на Меджлиса Бюлент Арънч обяви пред повече от 2 000 изселници в Бурса, че Турция подкрепя ДПС, но ДПС без Доган.

Фалшивото видео „Ердоган призовава да се гласува за Доган“ потвърждава информацията за притеснения в лагера на АПС и опити да се компенсират загубите тук с манипулиран вот в изселническите квартали в Турция.
В смесените региони у нас от АПС плашат хората с нов Възродителен процес, но това определено не носи очакваните резултати.

Според информация на Епицентър. бг в Анкара са били крайно недоволни от заместването на името на турския президент Ердоган в предизборните разпри на българска почва.

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации