14 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, октомври 23, 2024

Държавата става акционер в Стадион Варна

Най-четени

Още публикации

Държавата ще стане акционер в „Спортен комплекс Варна” АД чрез придобиване на 30 000 броя нови обикновени поименни акции, с номинална стойност и емисионна стойност 1000 лева всяка една.

Това стана ясно от решение на Министерски съвет, с което се дава съгласие държавата да придобие акциите, след извършване на парична вноска в размер на 30 000 000 лв., във връзка с увеличаването на капитала на „Спортен комплекс Варна“ АД,

От решението на правителството става ясно, че Държавата участва в увеличаването на капитала едновременно и при същите условия, при каквито и частните акционери на дружеството.

Според Търговския регистър към момента общият капитал на дружеството е 34 575 000 лв., а акционери са „Химимпорт” с 65% и Община Варна с 35%.

При финализиране на сделката капиталът на дружеството ще се покачи на 94 575 000, като „Химимпорт“ ще притежава 55,5% от акциите, държавата 31,7%, а Община Варна ще остане с дял 12,8%, предаде морето.нет.

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации