3.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, октомври 22, 2024

Христо Христов: Най-вероятно ще съдя Ивелин Михайлов (видео)

Най-четени

Още публикации

С медия „Будна Варна“ се свърза Христо Христов – кмет на район „Младост“, който искаше да даде яснота по случая с острите изказвания на Ивелин Михайлов, за строежа на бившия радиозавод в квартала и обвиненията към него.

Г-н Христов заяви, че с Ивелин Михайлов се познават от доста време и са били в добри отношения и е водил целият Тараклийски ансамбъл от 40 човека при него да играят безплатно при него в Историческия парк и си продадоха скъпите билети. Водил съм също делегации от Украйна, Молдова и деца, също и делегации от различни държави, садил съм и дръвчета, така че искам да кажа с човека се познаваме и ако имаше нещо, можеше лично да ме пита, а не да дава интервюта в които да ме клевети и аз сега ще го докажа в интервюто, допълва още г-н Христов.

Будна Варна: Моля първо да уточним за какъв “бункер” или “склад” става въпрос, за да придобият хората по-добра представа, къде се намира този обект?

Христо Христов: Всеизвестно е, че поземленият имот на бившия Радиозавод от няколко години е собственост на „Берия ООД“, с управител Ивелин Михайлов. Като районен кмет аз нямам правомощия да променям подобни предназначения.

Б.В. – Можете ли да ни кажете какъв всъщност е въпросният “казус” и чисто документално какво се е случвало с въпросния обект?

Х.Х.: Приватизираното дружество „Черно море“ АД е разпродало всички свои поземлени имоти на около 10 различни дружества. В обхвана на територията на бившия Радиозавод собственост имат и множество физически и юридически лица, примерно там са разположени 8 блока, на 7 етажа с 270 апартамента, където живият около 1000 човека. Въпросните дружества обаче имат различни инвестиционни виждания и искат да направят индивидуални разработки за имотите. В резултат на което беше организирана съвместна среща с представителите на всички собственици на имоти, Главния архитект на Община Варна, председателя на ЕСУТ, и Главния архитект на Район „Младост“. Беше представен вариант на страните за обсъждане, предложение разработено от арх.Бузев, съобразено със съществуващата пътна мрежа, с процентното отнемане на площта на имотите. До настоящия момент обаче не ми е известно да са постигнали съгласие или да са представили някакви нови решения. Всичко това беше продиктувано от желанието ми да сътруднича в интерес на гражданите за благоустрояването на един цял квартал и по точно неговата инфраструктура. На въпросната среща присъстваха и представители на Ивелин Михайлов, които не желаят да се съобразят с общата разработка на останалите поземлени имоти.

Б.В.: В тази разпространяваща се информация се хвърлят наистина тежки обвинения, споменават се чуждестранни агенти – какви са тези агенти, познавате ли тези хора?

Х.Х.: бих казал, че това е информация. По-скоро е объркан коментар, в който се акцентира на моето име. Тежест може да има обвинение, за което има доказателства. В случая такива не само, че няма, а и не може да има. Ще съдя Ивелин Михайлов за клевета и уронване на престижа. Няма как да отговоря на въпроса дали познавам тези хора. Във видеото няма имена.

Б.В. Има ли някой с някакви частни скрити интереси там, че да се разпространява подобна информация?

Х.Х.: Това не е информация. Видеото съдържа един субективен коментар с хаотични безпочвени обвинения. Определено един районен кмет не може да „открадне атомен бункер“, но не всеки е наясно с правомощията ми, особено Ивелин Михайлов. Описал е някакъв нискобюджетен сценарий на филм, където режисьорът му е казал да използа опорки като…война, кражба, палестинци, бомбоубежище, престъпна група, евреи, терористи… Колкото до интересите, винаги има такива. Сам казвате…скрити. Всъщност мога да посоча един конкретен интерес…. Фирма „Берия“ и Ивелин Михайлов не желаят да се съобразят с общата разработка на останалите поземлени имоти. Те не са единствените разбира се. В случая обаче е необходимо всички собственици да постигнат съгласие, за да има общо градоустройствено решение. Като районен кмет за мен е от особена важност да бъде защитен интереса на гражданите, както споменах там живеят около 1000 човека и благоустрояването на един цял квартал и по точно неговата инфраструктура. Няма да допусна да се отклонява вниманието с приказки за „откраднат атомен бункер“. Ще защитя името си.

Г-н Христов показва, къде трябва да бъде устроен ПУП на имота на Ивелин Михайлов.
Медия „Будна Варна“ се сдоби с разрешението за промяна на предназначението на сградата направено от Арх. Стоян Петков.
Медия „Будна Варна“ се сдоби с разрешението за промяна на предназначението на сградата направено от Арх. Стоян Петков.

И като заключение искам да кажа на г-н Михайлов, след като се е запътил към парламента, още преди да е влязъл не трябва да лъже и манипулира българските граждани. С лъжи и манипулации няма да стигне до никъде, предният парламент му го доказа, дано да осъзнае грешките си, аз винаги съм готов за разговор с него, да изчистим нещата с него, споделя г-н Христов пред медия „Будна Варна“.

Медия „Будна Варна“ дава право на отговор на Ивелин Михайлов, ако реши да изкаже своята гледна точка.

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации