17.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, октомври 22, 2024

ЦИК с указания за балотажа в „Приморски“ и „Одесос“ в неделя

Най-четени

Още публикации

Централната избирателна комисия даде указания как ще се действа в населените места, където в неделя трябва да гласуват на парламентарни избори и на балотаж за кметове. Сред тях са районните кметства „Приморски“ и „Одесос“ във Варна. 

Членовете на секционни комисии ще останат за избора на народни представители, а общинските избирателни комисии трябва да назначат на тяхно място нови, които да проведат  втория тур на частичните местни избори, съобщава БНР. 

Заместник- председателят на ЦИК Росица Матева разясни, че помещенията, в които работят секционните комисии за двата вота също трябва да са различни, затова се дават и писмени указания.

Кметовете трябва да осигурят помещения за разполагане на секционните избирателни комисии за втория тур на частичните местни избори по възможност в същите сгради, в които са помещенията за СИК за изборите за народни представители, допълват от ЦИК. 

Освен в двата варненски района, частични местни избори в неделя, 27 октомври, ще има още в кметствата в Коиловци (община Плевен) и Войнягово (община Карлово). 

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации