17.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, октомври 22, 2024

Борисов идва във Варна за подкрепа на кандидат-кметовете на ГЕРБ за „Одесос“ и „Приморски“

Най-четени

Още публикации

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов идва във Варна за подкрепа на кандидат-кметовете на партията за „Одесос“ Георги Недев и за „Приморски“ Людмила Колева след загубата на първия тур.

Георги Недев и Людмила Колева отиват на балотаж в неделя срещу кандидатите на ПП-ДБ Янислава Шопова и Николай Желязков, но от втора позиция, след като загубиха първия тур със значителна разлика. 

Тя обаче е преодолима, ако Борисов обедини фракциите в ГЕРБ и с подкрепата на СДС и бонус корпоративен вот от две бизнес групи.

Ако ГЕРБ не мобилизира на макс членовете и симпатизантите на партията и не загърби фракционните интриги, може да загуби и в двете районни кметства.

Рейдът на Борисов във Варна е знак, че той иска победа с максимален резултат за парламентарните избори и ГЕРБ да спечели в „Приморски“ и „Одесос“.

Лидерите на двете фракции Иван Портних и Николай Костадинов ще препълнят залата с организация, но за лидера на ГЕРБ е по-важна победата в двата района и голяма разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за парламентарните избори, колкото и да се изкефи на посрещане с AC/DC и фул зала.

Посещението на Бойко Борисов въпреки загубата на първия тур в „Приморски“ и „Одесос“ опровергава пропагандата, че бил неглижирал морската столица. 

Колко да я „неглижира“, след като на 30 март 2023 г. закри предизборната кампания на ГЕРБ-СДС във Варна заедно с шефа на ЕНП Манфред Вебер.

Знаково е, че Борисов идва за подкрепа въпреки загубата на първия тур, тъй като така поема част от отговорността, ако ПП-ДБ спечели и двата балотажа.

Очевидно неговата пропаганда пък е да го играе „пич“, но не само – вече си е стиснал ръцете с Делян Пеевски за подкрепа на кандидат-кметовете на ГЕРБ.

Така че, както вече писахме – балотажите ще са Жега, не като първите турове и кой ще победи ще зависи от организацита, пропагандата и агитацията за мобилизация, но и от задкулисни договорки и официални споразумения за подкрепа срещу заместник-кметски позиции.

Бойко Борисов показва, че не е Иван Костов, който не подкрепи Добрин Митев през 1999 г. за балотажа, въпреки че той водеше на първия тур, да видим дали на лидера на ГЕРБ ще му се получи и Иван Портних и Николай Костадинов ще оценят жеста подкрепа след загубата на първия тур.

Борисов ли не можеше да отмени срещата си във Варна, ако искаше да прецака лидерите на двете фракции в ГЕРБ? Дава им подкрепа, но ако пак се цакат скофтия като на първия тур, може наистина да се дистанцира от партийните структури, докато не реши кадровата рокада.

източник: bgsniper.com

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации