18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, октомври 23, 2024

Днес избираме кмет на район „Приморски“

Най-четени

Още публикации

Осем са кандидати за районни кметове във Варна, за които на 20 октомври жителите на „Приморски“ и „Одесос“ ще могат да гласуват.

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и БСП издигат кандидати и за двата варненски района, а „Възраждане“ и ИТН са само с по един кандидат.

Район „Приморски“

За „Приморски“ ще се борят Светослав Иванов от „Има такъв народ“, Людмила Колева от ГЕРБ, Николай Желязков от „ПП – ДБ“ и Зорница Василева от „БСП за България“.

Светослав Иванов е на 48 години, семеен с две деца. Завършил е Икономически университет. Работи в частния сектор и развива собствен бизнес.

Людмила Колева бе кандидат на ГЕРБ за кмет на „Приморски“ на предходни избори. Родена е на 22.04.1980 г. Завършила Технически университет – гр. Варна, магистър специалност „Право“. Професионалният й път преминава като юристконсулт, в момента е адвокат с опит в областта на гражданското, търговското право и семейно право. Общински съветник в Община Варна от 2015 г до момента. Владее английски, френски и руски език.

Николай Желязков е роден на 24 май 1974 г. в гр. Варна. Възпитаник е на IV Езикова гимназия „Фредерик Жолио – Кюри“ във Варна. Владее френски, английски и руски език. От 2002 г. до 2023 г. работи като адвокат, вписан във Варненска адвокатска колегия в областта на гражданското и търговското право и правото на Европейския съюз. Има придобита квалификация по управленски политики и умения от национални програми.

Зорница Валентинова Василева е зам.-председател на Градски съвет на БСП – Варна, председател на РС на БСП „Приморски“. Родена на 26 юни 1983 г. Висшето си образование завършва във ВСУ „Черноризец Храбър“ със специалност „Социални дейности“. Магистър по икономика на Икономически университет – Варна, специалност „Корпоративен бизнес и управление“. Владее английски и гръцки език. Преминала обучения на тема „Политически мениджмънт“ за допълнителна квалификация от Нов български университет и Българското училище за политика „Димитър Паница“. Член на БСП от 2005 г., първи мандат член на НС на БСП, общински съветник мандат 2023-2027 г. Повече от десетилетие работи като координатор на Варненската партийна организация.

Частични местни избори, 20 октомври 2024 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации