18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, октомври 23, 2024

Днес избираме кмет на район „Одесос“

Най-четени

Още публикации

Осем са кандидати за районни кметове във Варна, за които на 20 октомври жителите на „Приморски“ и „Одесос“ ще могат да гласуват.

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и БСП издигат кандидати и за двата варненски района, а „Възраждане“ и ИТН са само с по един кандидат.

Район „Одесос“

За „Одесос“ ще се броят Борислав Барийски от „Възраждане“, Георги Недев от ГЕРБ, Янислава Шопова от „ПП – ДБ“ и Иван Великов от „БСП за България“.

Борислав Барийски е 53 – годишен. Завършил е магистратура „Морско право“. Работил е в системата на МВР и Министерство на правосъдието от 1991 до 2007. До 2015 е работил като юрист – консулт. След това е вписан във Варненска адвокатска колегия, където работил до август 2024 година. Владее три езика и има дългогодишен опит в международните отношения.

Георги Недев е бивш кмет на район „Одесос“. Заемал е поста в продължение на 3 мандата от 2011 до 2023 година.

Янислава Шопова има сериозен административен опит, включително и в общинската администрация. Тя е родена през 1979 година. Завършила е висше образование с инженерна специалност „Компютърни системи и технологии“. Работи над 10 години като преподавател в средното образование и в последствие асистент в Икономическият университет Варна. Завършва юридическо образование със специализация“ морско право“. Практикува над 10 години в големи международни компании като „Черно Море „АД, „ЕОН“ и „Енерго Про“. Притежава магистърска степен по икономическа специалност „Счетоводство и контрол“. От 7 години работи в Община Варна като икономист и управлява заедно с екипа си няколко международни европейски проекти в социалната сфера.

Иван Великов е роден през 1969 г. Завършил е висше юридическо образование в СУ „Св Кл. Охридски“. Работил е като следовател в Окръжна следствена служба във Варна и като юрисконсулт в „Полимери“ ЕАД в Девня. Бил е прокурор в Районната прокуратура в Девня и след това в Районната прокуратура във Варна. Адвокат е във Варненска адвокатска колегия. Бил е директор Дирекция „Правно-нормативно обслужване“ при Община Варна. През 2013 година става Областен управител на Варна.

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации