18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, октомври 23, 2024

Бойко Борисов: Мога да ви обещая по-добри времена за IT сектора

Най-четени

Още публикации

Възложил съм да се проучи опита на Португалия за насърчаване на младите специалисти и фирми в областта на IT сектора.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща, на която бе представена програмата на ГЕРБ-СДС в сектор „Софтуерни иновации“, технологии, стартъпи и дигитална еволюция.

Мога да ви обещая по-добри времена, обърна се Борисов към присъстващите и припомни как бе взето решението за суперкомпютъра, който бе изграден у нас.

Аз и партията ви обещаваме, че това, което кажем днес, ще бъде изпълнено, подчерта Борисов. Не могат да ме хванат в неизпълнено обещание, припомни той.

„Ще бъдат изградени училищата, те ще бъдат модерни, ще увеличим и броят на учениците, които да се учат в софтуерния сектор. Имаме много добри специалисти, дошли от този сектор. В тази сфера можем да ви гарантираме по-добри времена. Българската промишленост, свързана с производството на дискове преди време, ако помните, имаше 300 процента печалба, сега в IT сектора имаме също много голяма успеваемост,“ каза още Бойко Борисов.

„Индустриалните паркове ние ги започнахме, направихме и развиваме. Когато трябваше да се преборя за суперкомпютъра, тогава войде и Европейската банка. В IT сектора, ако ви кажа, че ще пратя някого, кого и аз не знам кой, вие няма да се съгласите. И ще продължим, но изглежда, че само ГЕРБ искат да има кабинет. Виждате в момента напрежението в света, войната. Двете войни, напрежението в Китай и между двете Кореи. Това означава за целия този технологичен сектор трябва да се търси място, трябва стабилност“, уточни Борисов.

Програмата в областта на образованието и високите технологии представи бившият министър Красимир Вълчев.

След него на трибуната застана заместник-председателят на ГЕРБ и бивш вицепремиер на страната Томислав Дончев.

Дончев говори по темата „Дигитална България“.

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации