7 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, октомври 18, 2024

Борислав Барийски, „Възраждане“: Чистотата на район „Одесос“ е наш основен приоритет

Най-четени

Още публикации

Кандидатът за кмет на варненския район „Одесос“ от „Възраждане“ Борислав Барийски акцентира върху основните приоритети, които са залегнали в неговата предизборна платформа. Той отбеляза, че в периода от 16 до 19-ти септември 2024 г. той и екипът му са извършили теренно проучване сред жителите на район „Одесос“, които са споделили, какво очакват да се свърши от новата районна администрация.

В резултат на това проучване, се поставя акцент върху най-острите проблеми на жителите и гостите на района, за решаването на които от „Възраждане“ ще се борят.

Проблем номер едно е чистотата в района. Няма какво да се лъжем – градът е потънал в боклуци. Работата на районния кмет е да бъде връзка между сметопочистващата фирма и гражданите на района. Добра международна практика е изграждане на подземни контейнери за смет.

Вторият сериозен проблем е паркирането в центъра на Варна. Дори и със синя зона, ситуацията е повече от трагична. Изграждането на буферни паркинги е от огромна важност. Общинската администрация има капацитета да обследва свободните терени и да прецени, в кои части на „Одесос“ е напълно реализуемо изграждането на буферни, а дори и подземни паркинги, с които да се облекчи паркирането. Има инвестиционна програма за изграждането на такива. По време на кампанията ще ви покажем къде.

Третият проблем: Трябва да се отдели по-сериозно внимание на съхраняването на архитектурно наследство, с което „Одесос“ се гордее. Това е и един от най-важните по значимост проблеми, които посочиха жителите на района, с които се срещнахме и приеха да станат част от нашето представително проучване. Тук ролята на районната администрация е да поддържа в отличен вид пространствата около археологическите обекти, а не както всички ние виждаме, че това към момента не е така.

Борислав Барийски е завършил магистратура – морско право, работил е в системата на МВР и Министерство на Правосъдието от 1991 г. до 2007 г. До 2105-та година е работил като юрисконсулт, след което е вписан като адвокат във Варненска Адвокатска колегия, където работи до месец август 2024г. Владея три езика и има дългогодишен опит в международните отношения.

Кандидатът на “Възраждане” за кмет на Район “Одесос” може да подкрепите с номер 41 на предстоящите местни избори на 20.10.2024 г.!

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации