3.6 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, октомври 18, 2024

Изненадата на 27-и Х отново може да е „Величие“ на Ивелин Михайлов въпреки атаките, че не разкешва кинти за „мрежов вот“

Най-четени

Още публикации

Изненадата на изборите отново може да е „Величие“ на Ивелин Михайлов въпреки атаките, че не разкешва кинти за „мрежов вот“ и „реклами“ в медиите.

Лидерът на „Величие“ не вкарва Ресурс не само за „мрежов вот“, застъпниците, които трябва да защитят вота, тъй като партията няма представители в СИКовете, повечето са доброволци без заплащане.

Кандидат-депутатите сами финансират предизборните си кампании, а Ивелин Михайлов разчита на отворените срещи с членове и симпатизанти на „Величие“

Срещата в Бургас на 16-и октомври, където водач на кандидат-депутатската листа е д-р Любиша Блажевски, който има силен мажоритарен вот, доказан на изборите на 9-и юни със 700 преференции, премина при препълнена зала като във Варна.

Ивелин Михайлов направи силен ход в пика на предизборната кампания с посланието, че „Величие“ ще бъде твърда опозиция в парламента и няма да участва в коалиция за съставяне на правителство.

Освен това, атакува в bTV в дебата с лидера на МЕЧ Радостин Василев, че Бойко Борисов е „един от най-големите мафиоти“, а Радостин Василев не го подкрепи, очевидно очаквано от Ивелин Михайлов.

Целта на лидера на „Величие“ явно е вълничката срещу статуквото да стане вълна и да повиши вота за партията на 27-и октомври. 

Бойко Борисов също очаквано не отрази атаката на Ивелин Михайлов, но посланието на лидера на „Величие“ към опонентите на лидера на ГЕРБ беше отправено от трибуната на най-голямата медия.

Ивелин Михайлов вероятно ще усили атаката срещу Бойко Борисов и Делян Пеевски, за да привлече периферен вот към твърдия електорат, който според австрийска социологическа агенция е 7.8%.

Това очевидно е много важно за лидера на „Величие“, тъй като част от вота може да не бъде защитен, защото партията няма представители в СИКовете.

Ако прогнозата на австрийската агенция се потвърди на 27-и октомври, партията на Ивелин Михайлов може да има 150-170 000 гласа и 25-28 депутати.

Вотът може и да не е 150-170 000, ако не бъде защитен, но атаката, че с 3.2% по данни на „Галъп“ към началото на октомври „Величие“ не влиза в парламента, няма да се потвърди.

„Галъп“ даваше в началото на предизборната кампания за вота на 9-и юни 0.7% и едва два дни преди изборите обяви 2.7%, а „Величие“ се оказа изненадата за агенциите.

Затова написахме след данните за 3.2% към началото на тази кампания, че агенциите вероятно ще увеличат процентите х2 или дори х3 два дни преди вота на 27-октомври.

Иначе „Величие“ отново може да бъде „изненадата“ за социологическите агенции, но не и за партийните лидери от политическото и властово статукво, които са наясно с реалните данни.

„Величие“ може да не влезе в парламента, само ако вотът за партията бъде смачкан от изборджийските мрежи на партиите и коалициите от статуквото.

Тогава обаче може и да не се вдигне мощна протестна вълна, но Ивелин Михайлов и неговите съратници, както и подкрепящите го от бизнеса, може да организират „малка революция“.

източник: bgsniper.com 

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации