10.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, октомври 17, 2024

Разпитват гаджето и майката на Симона Радева за укриването на Семерджиев

Най-четени

Още публикации

Софийски районен съд даде ход на делото срещу бившата полицайка Симона Радева, обвинена в укриване на Георги Семерджиев, който през юли 2022 г. причини тежка катастрофа на булевард „Черни връх“ в София.

Преди разпоредителното заседание Радева и защитникът й поискаха делото да се гледа при закрити врати, за да не се разгласяват факти от личния и интимен живот на Радева. Съдът отхвърли искането им с довода, че принципът на публичността няма да накърни правото ѝ на защита, а и чрез тази публичност магистратите ще покажат безпристрастност и независимост. Също и защото разпоредителното заседание има „подготвителен характер и конкретен предмет на правна оценка, не следва да се изслушват свидетели“.

По време на заседанието стана ясно, че Симона е родена през 2000 г., неомъжена е и живее на семейни начала с партньора си. Има дете на 1 годинка. С висше образование е, но в момента не работи, защото е по майчинство.

Адв. Марио Найденов, който представлява Радева, обясни: „Не са налице основания за спиране на наказателното производство. Нямаме искане за прекратяване или връщане във фазата на досъдебното производство. Действащата мярка на Радева е „подписка“ и нямаме искане за изменението ѝ.“

Съдът я потвърди заради „добросъвестното ѝ процесуално поведение“.

Адв. Найденов предложи на следващото заседание да бъдат разпитани мъжът с когото Симона живее, както и нейната майка.

Делото ще продължи с разпита им на 28 ноември.

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации